מלגות ע"ש יוסף פתאל

fatael2האוניברסיטה חילקה זו השנה שלישית את המלגות ע"ש עו"ד יוסף פתאל ז"ל ל-21 סטודנטים מצטיינים מהפקולטה למשפטים. את המלגות העניקו דוד ואיציק פתאל, שיזמו את קרן המלגות על שם אביהם. בפרס החוקר המצטיין הצעיר זכה פרופ' אורן גזל-אייל, סגן דיקן הפקולטה.

בטקס המרגש שנערך בהשתתפות בני משפחת פתאל, הסטודנטים המצטיינים ובני משפחותיהם, סיפר איציק פתאל על החשיבות הרבה שראה אביו בעזרה לחלש ובאחריות חברתית, ובכך שלאורך כל הקריירה שלו כעורך דין הוא דאג תמיד לסייע גם לאלה שלא היה בכוחם לשלם עבור שירותיו. ברוח זו תוכננה המלגה, במטרה להחדיר את רוח המחויבות החברתית לסטודנטים.

"זוהי השנה השלישית של הטקס - ואפשר כבר להתחיל לדבר על מסורת, שאתם דוד ואיציק היקרים סללתם. זוהי מסורת שכוללת מלגאים שהם כיום מתמחים בבית המשפט העליון ובפרקליטות. מלגאים שמתמחים או כבר עובדים במשרדי עורכי הדין הבכירים בארץ. אין ספק שהמלגה שקיבלו סייעה להם רבות. אין לי ספק דוד ואיציק, שבזכות מפעל המלגות לא רק אפשרתם לסטודנטים להוריד את הדאגה הכלכלית מראשם, אלא גם חיזקתם אצלם את המחויבות החברתית. את המחויבות של עזרה לזולת ושל תרומה לקהילה ולחברה. אנו מוקירים לכם תודה על כך מקרב לב", אמר נשיא האוניברסיטה עמוס שפירא.

לקראת סוף הטקס חיכתה לבני משפחת פתאל הפתעה מרגשת במיוחד. בסרטון וידאו שנערך במיוחד עבור האירוע סיפר חבר הכנסת לשעבר מרדכי בן פורת בן ה-93 איך עו"ד יוסף פתאל ז"ל הציל את חייו כשנשבה על ידי השלטונות העיראקיים בשנת 1949, כשארגן את מבצע העלייה הגדול בתולדות המדינה, "עזרא ונחמיה", ועמד להיות מוצא להורג.