לימודי תואר ראשון בביופיזיקה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי | סטטוס הרשמה:  למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

ביו-פיזיקה הוא התחום שמשתמש בחוקי הפיזיקה כדי להבין מערכות ביולוגיות בצורה עמוקה ומדויקת. ביו-פיזיקאים מהווים חלק מחזית המחקר הביולוגי ומשתמשים בסל הכלים העצום של עולם הפיזיקה העומד לרשותם כדי להבין ולפתח שיטות מחקר פורצות דרך במערכות כמו המולקולות שבתוך התאים, רשתות בין תאיות ועד התנהגויות של אורגניזמים שלמים.

תגליות של ביו-פיזיקאים בהיסטוריה של הביולוגיה הם חלק מעמוד השדרה של הביולוגיה המודרנית וכוללים הישגים כמו גילוי מבנה הדנ״א, גילוי אופן הפעולה של נוירונים(והיווצרות תחום מדעי המוח), שימושים בקרני X לחקר מערכות ביולוגיות, הבנה מלאה של מערכות פוטו-סינתזה ועוד מגוון רחב של תגליות.

כביו-פיזיקאים, תקבלו הכשרה ביולוגית רחבה ובנוסף לכך תקבלו הכשרה פיזיקאלית, כימיקלית, חישובית ומתמטית מדויקת ומותאמת במיוחד לתחום הביולוגיה, אשר תעניק לכם יתרון גדול מאוד ותמקם אתכם בחזית המחקר העתידי בעולם הביולוגיה והרפואה.

אם ברצונכם לעסוק במחקר פורץ דרך בתחומי הביולוגיה או הרפואה, באקדמיה או בתעשייה, אם אתם מעוניינים בהכשרה ייחודית ומדויקת שתמקם אתכם בחזית המחקר ואם אתם נוטים לחשיבה אנליטית וכמותית – אזי תואר ראשון בביופיזיקה באוניברסיטת חיפה הינה הבחירה הנכונה ביותר עבורכם.

באוניברסיטת חיפה ישנה קבוצה גדולה של חוקרים מצוינים בתחומי הביופיזיקה והביולוגיה הכמותית. התוכנית לתואר ראשון בביופיזיקה הינה ייחודית בארץ ומשלבת באופן הדוק בין לימודים בביולוגיה, בפיזיקה, במתמטיקה ובמדעי המחשב. במהלך הלימודים תלמדו במחלקה עם אווירה אינטימית ופתוחה. תהיה לכם אינטראקציה רבה עם חוקרים ועם סטודנטים לתארים מתקדמים בתחום זה, בשיעורים, מעבדות וסמינרים. במהלך הלימודים תפתחו, מעבר ללימודי הביולוגיה:

• הבנה כמותית של היבטים שונים בביולוגיה והיכולת לזהות, לשאול ולחקור שאלות בתחום זה.
  • הבנה של רעיונות ושיטות בפיזיקה, ויישומם למערכות ביולוגיות.
  • יכולות מתמטיות, חישוביות וכמותיות וישומן במודלים המשמשים לחיזוי תהליכים במדעי החיים.
  • יכולת מתקדמת לעבודה במעבדה והכרות עם טכניקות ניסוייות שונות הקשורות לביופיזיקה.

התוכנית אושרה לפירסום ע"י המועצה להשכלה גבוהה ותחל לפעול בשנת תשפ״ג*.

*הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 690 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 670 לבין 689, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה**=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 640
  • ציון פסיכומטרי מתמטי 600 לפחות (לפי תחשיב דגש כמותי של אוניברסיטת חיפה)
  • ציון יע"ל 105 – קבלה על תנאי יע"ל
  • בגרות במתמטיקה 5 יח”ל בציון 75 לפחות.
    אין חובת בגרות בפיזיקה או בביולוגיה.
  • במקרים גבוליים או במקרים שנלמדו קורסים או נרכש תואר ראשון בתחום הרלוונטי, באוניברסיטת חיפה או במוסד להשכלה גבוהה אחר, יהיה אפשרי להתקבל לאחר ראיון עם ראש החוג.

• למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
-עמידה בתנאי קבלה רגילים
-במקרים מיוחדים גבוליים או במקרים שנלמדו קורסים או נרכש מתואר רלוונטי באוניברסיטת חיפה או במוסד להשכלה גבוהה אחר,יהיה אפשרי להתקבל לאחר ראיון עם ראש החוג.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

עדכון אתר: 15.01.2023

התואר הראשון בביופיזיקה באוניברסיטת חיפה מכשיר את הסטודנטים לחשיבה עצמאית, בונה כישורים אנליטיים וכמותיים ויכולות טכניות המכשירות למחקר ויישומים של מדעי החיים החשובים כיום. כתוצאה מכך פתוחים בפני הבוגרים אפשרויות ומסלולים רבים להתפתחות מקצועית.
בפני הבוגרים נפתחת האפשרות להשתלב באקדמיה בתחומי הביופיזיקה, הביולוגיה הכמותית, מדעי המוח, הנדסה ביו-רפואית ומדעי הרפואה.
בוגרי התואר הראשון בביופיזיקה יכולים להשתלב בתעשייה עתירת הידע בתחומי הביוטכנולוגיה (ביו-טק ואגרו-טק), היי-טק, מדעי הרפואה, הפרמצבטיקה (פיתוח תרופות) והמכשירנות הביו-רפואית (כגון פיתוח מכשירים להדמיות ולאבחון רפואי).