תעודת הוראה בחוג למדעי הלמידה וההוראה במסלול דו-שנתי

משך הלימודים: שנתיים | מתכונת הלימודים: לימודי תעודה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

חוג למדעי הלמידה וההוראה מעוגנים בתפיסה אינטגרטיבית של רכישת ידע עיוני ומעשי על למידה והוראה. הסטודנטים לתעודת הוראה הם חלק מקהילת למידה המלווה על ידי חוקרים ומומחים בעלי שם בינלאומי המקנים ללומדים בסיס תיאורטי ומעשי, חשיפה לטכנולוגיות חדשניות ולתיאוריות חינוכיות מגוונות. התנסות מעשית – התוכנית משלבת בין רף אקדמי גבוה ובין התנסות מעשית בבית הספר שהיא חלק בלתי נפרד וחשוב בתהליך הכשרת המורה לעתיד. ההכשרה מתקיימת בתיכונים מהטובים באזור חיפה במגזר היהודי, הערבי והדרוזי בדגם ״אקדמיה כתה״ המבטיח התנסות עומק בבית הספר.

בחוג קיימות תוכניות לימודים לקראת תעודת הוראה בתחומי הדעת השונים הנלמדים בבתי הספר: אנגלית, היסטוריה, מקרא, ערבית כשפת אם, ספרות, לשון, גאוגרפיה, תיאטרון, מוסיקה, אמנות ואזרחות.

תנאי קבלה לתעודת הוראה במסלול דו-שנתי (לבתי ספר על-יסודיים)

• מועמדים שסיימו שתי שנות לימוד (במסלול דו-חוגי עם לפחות 40 נקודות זכות בתחום הדעת ו- 40 נקודות זכות בחוג השני, במסלול חד-חוגי לפחות 80 נקודות זכות, שמתוכם 40 נקודות זכות בתחום הדעת), לקראת תואר ראשון באחד מתחומי הדעת הבאים: אזרחות (מדעי המדינה ומשפטים), אמנות (אמנות יצירה ותולדות האמנות), אנגלית, גיאוגרפיה, היסטוריה (תולדות ישראל, היסטוריה כללית, לימודי המזרח התיכון והאיסלם, ולימודי ישראל), מקרא, לשון עברית, מוסיקה, ספרות (ספרות עברית והשוואתית), ערבית שפת אם, ותיאטרון.
  • הקבלה למסלול הדו-שנתי מותנית בממוצע ציונים של 78 לפחות בחוג, שבתחומו מבקש המועמד ללמוד לתעודת הוראה.
  • בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, יידרשו להיבחן בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה. האפשרויות לבחינת ידע בעברית הן אחת משתיים: בחינת יע"לאו בחינת יעלנט. בנוסף, מי שלא השלים בגרות בשפה העברית, או פסיכומטרי בשפה העברית, ולא עשה בחינת יע"ל או בחינת יעלנט, יקבל זימון מהמכינה למבחן סיווג בעברית, לאחר שירשם ללימודים.
  • פטור מקורסי אנגלית.
  • יועדפו מועמדים בעלי הממוצעים הגבוהים ביותר.
  • ראיונות אישיים/ קבוצתיים
  • אין חובה לקבל את המועמד, גם אם מילא את תנאי המינימום הנדרש לקבלה לחוג.

אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות .

בחוג למדעי הלמידה וההוראה מתקיימים לימודים לקראת קבלת תעודת הוראה בשני מסלולים.

1. תעודת הוראה במסלול דו-שנתי 50%-50%:  סיום תעודת הוראה בשנתיים, ביומיים בשבוע כולל התנסות מעשית. בכל שנה לומדים 50% מתוכנית הלימודים.

2. תעודת הוראה במסלול דו-שנתי 80%-20%:  סיום תעודת הוראה בשנתיים, ביומיים בשבוע כולל התנסות מעשית. בשנה ראשונה לומדים 80% מתוכנית הלימודים ובשנה שניה 20%. מסלול זה מאפשר להתחיל את הסטאג' כבר בשנת הלימודים השנייה.

המסלול מיועד לאפשר לסטודנטים אשר סיימו את כל חובות התואר הראשון או סיימו חובות שנה ב' בתואר הראשון בתחום ההתמחות (תחום דעת) הנלמד בבית הספר העל-יסודי, ללמוד לתעודת הוראה.

להלן המקצועות בהם ניתן להתמחות בתעודת הוראה בהתאם ללימודי התואר:

תעודת הוראה באזרחות: סטודנטים/בוגרים מהחוג למדעי המדינה או משפטים *

תעודת הוראה באמנות: סטודנטים/בוגרים מהחוג לאמנות יצירה או מהחוג תולדות האמנות *

תעודת הוראה באנגלית: סטודנטים/בוגרים מהחוג שפה וספרות אנגלית

תעודת הוראה בביולוגיה: סטודנטים/בוגרים מהחוג בביולוגיה

תעודת הוראה בגאוגרפיה: סטודנטים/בוגרים מהחוג לגאוגרפיה או לימודי ישראל *

תעודת הוראה בהיסטוריה: סטודנטים/בוגרים מהחוג תולדות ישראל או היסטוריה כללית או לימודי המזרח התיכון והאיסלאם או לימודי ישראל *

תעודת הוראה בלשון עברית: סטודנטים/בוגרים מהחוג ללשון עברית

תעודת הוראה במוסיקה רב גילי: סטודנטים/בוגרים מהחוג למוסיקה

תעודת הוראה במקרא: סטודנטים/בוגרים מהחוג במקרא

תעודת הוראה בספרות: סטודנטים/בוגרים מהחוג לספרות עברית והשוואתית

תעודת הוראה בערבית שפת אם: סטודנטים/בוגרים מהחוג לשפה וספרות ערבית

תעודת הוראה בתיאטרון: סטודנטים/בוגרים מהחוג לתיאטרון

*בתחומי הדעת אמנות, היסטוריה, אזרחות הסטודנטים ידרשו לקורסי השלמה לפי חוברת ההשלמות.

קורסי השלמה ילמדו תחת התוכנית של תעודת הוראה ולא ייגבה בגינם תשלום נוסף

בסיום הלימודים תוכלו להשתלב כמורים במערכות חינוך פורמאליות ואלטרנטיביות.