כך אמר רא"ל (במיל') גדי איזנקוט, הרמטכ"ל ה-21 של ישראל ובוגר האוניברסיטה במסגרת פורום בכירי המשק של האוניברסיטה שנערך במלון הילטון תל אביב. האירוע נפתח בדבריו של נשיא האוניברסיטה, פרופ' רון רובין שבירך את הנוכחים ואמר: "זוהי גאווה גדולה לארח את בוגרנו לשעבר, רא"ל גדי איזנקוט באירוע בחסות אגודת הידידים של האוניברסיטה. רבים מבכירי צה"ל בעבר ובהווה הינם בוגרי התכנית לתארים מתקדמים בלימודי ביטחון, והאוניברסיטה שמה לעצמה כמטרה לסייע בהקניית ערכים וידע למי שמובילים את מערכת הביטחון ומקדישים את חייהם לביטחונם של אזרחי ישראל". לאחר מכן, הציג הנשיא בפני הפורום המכובד שתיים מהיוזמות המשמעותיות שקורות בימים אלו באוניברסיטה. האחת, פרויקט בינלאומי יחד עם שתיים מאוניברסיטאות העילית, הרווארד ו-MIT, שבמסגרתו צוות החוקרים, בהם פרופ' דני צ'רנוב מבית הספר למדעי הים, ינסה לפענח את אחת השאלות המרתקות בביולוגיה הימית- כיצד לווייתנים מתקשרים ביניהם. בנוסף ליוזמה זו, שיתף הנשיא כי בימים אלו נרקם שיתוף פעולה אקדמי בין האוניברסיטה לשתי אוניברסיטאות גדולות באיחוד האמירויות בתחום בטחון מים ומזון. עוד הדגיש בדבריו הנשיא כי יוזמה זו היא כחלק מתפיסת האוניברסיטה המסתכלת על האתגרים והצרכים המקומיים ומציאת פתרונות גלובליים תוך שיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים וגופים גדולים בעולם.נשיא האוניברסיטה סיים את דבריו במילים: "זוהי גאווה גדולה לאוניברסיטה ששלוש המכללות הצבאיות של צה"ל לומדות בקמפוס ובוגריה הינם בוגרי האוניברסיטה. פני האומה כפני האוניברסיטה."לאחר מכן שמעו חברי פורום את דבריו של הרמטכ"ל לשעבר, שכללו התייחסות לאתגרים הביטחוניים של זמננו וכן התייחסות למבצע שומר החומות: "אירועי החודש האחרון הזכירו כמה המציאות בישראל היא מורכבת. אירועים אלו הינם תולדה של כרסום האמון של האזרחים בגופים השונים של המדינה ואנחנו רואים זאת גם בירידה באמון ובאחוזי הגיוס לצה"ל." על האתגרים הביטחוניים אמר "כאשר  אנחנו מסתכלים על 40 השנה האחרונות, אנחנו רואים שינוי משמעותי באופן הלחימה שאופיינה כמלחמה במספר זירות למול אויבים מדיניים. היום אנחנו רואים כיצד המערכות השתנו. בשנים האחרונות פועלת ישראל לפי אסטרטגיה שמאופיינת במערכה בין מלחמות ואנחנו רואים זאת בפעילות הענפה של זרועות הביטחון השונות למול האיום האיראני, מדינת ישראל פעלה 24 שעות ביממה למול איום זה בעוד חיי העורף והתושבים לא נפגעו. לצד הלחימה באיום האיראני, הפך צה"ל לגורם משמעותי בלחימה למול דאעש במזרח התיכון".על ההסברה הישראלית והאתגרים בזירה הזו אמר הרמטכ"ל לשעבר: "החודש מציינים 15 שנה למלחמת לבנון השנייה ואנחנו רואים בתקופה האחרונה כי השיח על הישגי מלחמה ותמונת הניצחון חוזר למרכז הבמה. גם במבצע האחרון היה ניסיון לייצר תמונה כזאת. ההבדל בין המערכה בלבנון השנייה לבין המערכה הפעם הוא מהפכת המידע והרשתות החברתיות, צריך לשים לכך לב אך לצד זאת, אסור שזה ישפיע על קבלת ההחלטות של ההנהגה.מי שסיכם את האירוע היה עו"ד דב וייסגלס- יו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה שאמר: "אוניברסיטת חיפה מהווה פונקציה ייחודית בכל הקשור לדו קיום בישראל. כאשר סטודנט ערבי מסיים את התואר שלו באוניברסיטת חיפה הוא מאפשר לעצמו שוויון הזדמנויות. המשך קיומה של פונקציה זו באוניברסיטת חיפה הינה חיוני לחוסן הלאומי שלנו."

פורום בכירי המשק של האוניברסיטה הוקם במטרה להוביל לשותפויות פוריות בין המנהיגות העסקית והכלכלית במדינת ישראל לבין מפעלים של מצוינות באוניברסיטה והוא מארח את מיטב הבכירים במשק, בתעשייה ובמגזר הציבורי בישראל.

2.6.21

צילום: יניב קופל