דוקטורט בלימודי המזרח התיכון והאסלאם - חוגים ומסלולי לימוד

משך הלימודים: ארבע שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לשנה"ל תשפ"ד פתוחה                                                                                                                                                                                                        ההרשמה לשנה"ל תשפ"ה תיפתח בתאריך 11.02.2024 |  אתר החוג

middle east history

המזרח התיכון הוא ערש הציביליזציה ומקום לידתן של שלוש הדתות המונותיאיסטיות. האזור כולל את מדינות ערב והמדינות המוסלמיות ממרוקו במערב ועד איראן במזרח, מתורכיה בצפון ועד תימן וסודן בדרום. זהו המרחב בו נמצאת ופועלת מדינת ישראל ולהבנתו והכרתו יש חשיבות עצומה לקיומה, ביטחונה, התפתחותה הכלכלית ושגשוגה החברתי והתרבותי.

החוג להיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם- אחד החוגים הוותיקים באוניברסיטת חיפה – מקנה ידע בינתחומי נרחב על אזור המזרח התיכון בפרט, ועל העולם המוסלמי הכולל כמיליארד וחצי איש הפזורים כיום בכל רחבי הגלובוס, בכלל. הבנת התהליכים ההיסטוריים, הפוליטיים, הדיפלומטיים, הכלכליים, החברתיים והתרבותיים שביסוד האירועים המתרחשים במרחב זה חיונית עבור מעצבי המדיניות בישראל, חוקרים באקדמיה, עובדי משרדי הממשלה והמגזר הציבורי על כל גווניו, אנשי עסקים, אנשי הוראה, פעילים בארגונים אזרחיים, וכל מי שמבקש להבין את האזור. הלימודים בחוג מלווים בחוויית לימודים ייחודית באוניברסיטה הרב-תרבותית והבין-דתית המובילה בארץ.

בסוף כתיבת עבודת המחקר ולאחר אישורה על ידי הגורמים הרלוונטים מעניקה האוניברסיטה תואר דוקטור לפילוסופיה.

• תואר שני בציון 85 לפחות וציון תזה 86 לפחות
  • דרישות חוגיות כמפורט באתר החוג

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : בוגרי החוג משתלבים בתחומים מגוונים כגון באקדמיה, במגזר הציבורי ובמשרדי הממשלה (משרד החוץ, משרד הביטחון וזרועות הביטחון השונות, משרד החינוך, ועוד), בתקשורת, במגזר העסקי ובארגונים אזרחיים.