לימודי תואר שני בלימודי שלום וניהול סכסוכים

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה ; שלוש שנים במסלול עם תזה | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

התכנית הינה בינלאומית, מיועדת לתלמידים מחו"ל ומישראל ונלמדת בשפה האנגלית. משך התוכנית שנת לימודים אחת.

התכנית מציגה גישה רב-תחומית ללימודי שלום וסכסוכים. ישנה התייחסות לסכסוכים בין קבוצתיים ברמות שונות, החל מרמת הקהילה המקומית ועד לרמה הבינלאומית, ולמגוון דרכים להתמודדות עם סכסוכים וקידום שלום באזורים שונים בעולם, בדגש על ישראל והמזרח התיכון.

התוכנית ללימודי שלום וניהול סכסוכים מורכבת  מקורסים בתחומים מגוונים, כגון מדע המדינה, יחסים בין לאומיים, פסיכולוגיה,סוציולוגיה והיסטוריה.

בנוסף התכנית כוללת התנסות מעשית (פרקטיקום) בארגונים העוסקים בניהול סכסוכים ובניית שלום, סיורים לימודיים, סימולציות והרצאות אורח.

ניתן ללמוד בתוכנית לתואר שני במסלול עם תזה או במסלול ללא תיזה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• בוגר תואר בתחומי מדעי החברה – ממוצע ציונים 80 ומעלה
  • דרישות חוגיות כמפורט באתר בחוג

התוכנית מאפשרת ללמוד במסלול עם תזה ובמסלול ללא תזה

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : בעלי התואר יכולים להשתלב בתחומי עיסוק מגוונים.

בוגרי התוכנית יכולים לפתח קריירה כחוקרים, אנשי חינוך, מנהלי מו"מ, מגשרים, עובדי ממשל, אנשי עסקים או פעילים חברתיים ולהשתלב בארגונים העוסקים בתחומי זכויות אדם, יישוב סכסוכים, סיוע הומניטרי, הגנת הסביבה, משפט בינלאומי או פיתוח חברתי-כלכלי.