לימודי תואר שני בייעוץ והתפתחות האדם

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה; שלוש שנים במסלול עם תזה | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

החוג לייעוץ והתפתחות האדם מציע מספר מסלולי לימוד מתקדמים:

התוכנית לייעוץ והדרכת הורים – הלימודים בתוכנית לתואר שני בייעוץ והדרכת הורים, יחשפו את הסטודנטים לתיאוריה, מחקר ולהתערבויות מבוססות מחקר שנמצאו יעילות. התכנית כוללת הכשרה מעשית לעבודת הדרכה וייעוץ להורים בשלבי התפתחות שונים של הילדים, ולמידה והתנסות עם סוגים שונים של אוכלוסיות ובעיות.

בתוכנית לייעוץ חינוכי–מכשירים סטודנטים לייעוץ חינוכי לייעוץ במסגרות חוץ בית-ספריות. בוגרי המגמה עובדים כיועצים חינוכיים בבתי”ס, במסגרות פרטיות, במוסדות של משרד הרווחה ובמרכזים לליקויי למידה.

בתוכנית לביבליותרפיה – מכשירים אנשי-מקצוע המטפלים באמצעות ספרות (ביבליותרפיה). בוגרי התוכנית עובדים הן במסגרת משרד החינוך (בבתי”ס) והן במשרד הבריאות, במסגרות לטיפול בבריאות הנפש, בבתי אבות וכד’.

התכנית הרב תחומית בחינוך והתפתחות בגיל הרך -מעניקה בסיס ידע רחב ועדכני בנושאים הקשורים להתפתחות וחינוך בגיל הרך, מהלידה ועד 8 שנים. בוגרי התוכנית משתלבים בתפקידי הובלה וניהול מסגרות חינוכיות וקהילתיות לגיל הרך.

בתוכנית להנחיית קבוצות – מכשירים אנשי מקצוע להנחות קבוצות משימה, קבוצות ייעוץ וקבוצות טיפול, בקשת רחבה של נושאים: התפתחות אישית ובין אישית, התפתחות רגשית של ילדים ומתבגרים, הנחיית הורים וקבוצות מורים. התוכנית מכשירה מומחים המסוגלים לשלב בין פרקטיקה ומחקר.

• אפשרות להתמחות  בפסיכותרפיה אינטגרטיבית (גוף נפש רוח)- תפיסה חדשנית קלינית-אינטגרטיבית המתייחסת למכלול קיומו של האדם ומטרתה לא רק תיקון הקושי, יצירת איזון והפחתת מצוקה, אלא גם התפתחות אישית, מימוש עצמי ושגשוג. התוכנית משלבת גישות פילוסופיות וכלי טיפול ממזרח עם תובנות, תפיסות עולם וכלי טיפול ממערב

אנו מציעים תכניות ייחודיות אלו באמצעות סגל בכיר ומיומן שמתמקד במחקר, אך מחובר גם לשדה החינוכי-טיפולי.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• בוגרי תואר ראשון ממוצע ציונים 80-85 בהתאם למגמות השונות
  • דרישות חוגיות כמפורט באתר בחוג

תאריכי בחינות הכניסה החוגיות מפורטים ומתעדכנים באתר המחלקה להרשמה ולקבלה

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: מרבית תכניות הלימוד לתואר שני בחוג מכשירות לעבודה כיועצים חינוכיים, ביבליותרפיסטים, מנחי קבוצות, תפקידי פיקוח וניהול במערכות חינוך לגיל הרך ובמחקר באקדמיה.