לימודי תואר שני באמנות תולדות

משך הלימודים: מסלול עם תזה – 3 שנים, מסלול ללא תזה – שנתיים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

לימודי תולדות האמנות כוללים תחום מחקרי רחב היקף, הן בזמן והן במרחב. החוג לתולדות האמנות מכשיר להבנה היסטורית של תרבות המערב לאורך התקופות ותרבות האסלאם. לימודי תולדות האמנות בחוג נעשים באמצעות ניתוח מעמיק של עבודות ציור, פיסול וארכיטקטורה. במסגרת הלימודים נבחנות הזיקות בין אירועים היסטוריים ותרבותיים ליצירות האמנות במרוצת התקופות השונות ומוקנים לסטודנט כלים לפיתוח כושר הבחנה חזותי והרגלי מחשבה ביקורתית.

החוג גאה במיוחד באיכות הגבוהה של ההוראה בו, ביחס האישי והחם שניתן לסטודנטים, וביחסים הקרובים והבלתי אמצעיים השוררים בין המרצים לתלמידיהם.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• בוגרי תואר ראשון בהיסטוריה או תחום אחר קרוב ממוצע ציונים 80
  • דרישות חוגיות כמפורט באתר החוג

לימודים לתואר שני בתולדות האמנות
תכנית ללימודי תואר שני עם התמחות בלימודי אוצרות

מסלול א': כולל כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה).
מסלול ב': כולל  בחינת גמר בתום שנתיים של לימודים, ללא כתיבת עבודת גמר מחקרית.

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : בפני בוגרי החוג נפתחות דלתות תעסוקתיות בתחום החינוך, הדרכות במוזיאונים, אוצרות, תיירות, תקשורת, בתי מכירות פומביות וקשר עם הקהילה.