לימודי תואר שני במקרא

משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A במקרא | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

לאלה שרוצים לגלות את הסודות הנסתרים מאחורי הסיפורים התנכיים, ובעיקר את הדרך בה השפיעו על התרבות היהודית לדורותיה.

אנחנו מזמינים אותך לצאת למסע בממדים ההיסטוריים, הספרותיים והתיאולוגיים של המקרא עם העמקה מחקרית בנרטיבים, בשפה ובפרשנויות המקראית.

בניתוח ביקורתי ופרשנות טקסטואלית יתגלו תובנות מרתקות על דמויות והקשרים תרבותיים ודתיים, תוך התמקדות במורכבות של ספרות המקרא.

סגל המרצים מטפח סביבה של סקרנות אינטלקטואלית ומעודד את הסטודנטים להבין את ההקשר של כתבי המקרא בתוך היריעה הרחבה יותר של התרבות האנושית.

ללמוד בראש שקט! מלגות ייחודיות באוניברסיטת חיפה

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים
מלגת ג'ויס לנשים גם היא בסך 2,000$ לשנה

אוניברסיטת חיפה מציעה מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלול א' (עם תזה)

בעלי תואר ראשון:
תואר ב"א בחוג למקרא ובחוגים היסטוריים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

מועמדים.ות מאוניברסיטאות בחו"ל או ממוסדות ששפת הלימוד אינה עברית, הרשות ללימודים מתקדמים תשקול לחייב עמידה בבחינה GRE >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים

לקבלה למסלול ב' (ללא תזה)

בעלי תואר ראשון:
תואר ב"א בחוג למקרא ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 76 ומעלה.

• ראיון אישי

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
בהתאם לתואר הראשון, החוג יחליט על לימודי השלמה

הלימודים כוללים קורסים מתודולוגיים, מונוגרפיים, טקסטואליים וקורסים בנושאי התמחות. רוב הקורסים המוצעים מכוונים להתמחות של הסטודנטים באחד מהמדורים אותם למדו בתואר הראשון.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים הוא 28 ששס ועבודה מחקרית בהיקף 8 ששס. סך הכל 36 ששס. סטודנטים במסלול זה חייבים ללמוד את השפה הגרמנית (או שפת מחקר מודרנית אחרת, וזאת באישור המנחה ויו"ר הועדה החוגית למ.א.) ברמה המאפשרת קריאת ספרות מדעית בתחום חקר המקרא. כמו כן, על הסטודנטים ללמוד שפה עתיקה ברמת מתחילים וברמת מתקדמים. המשך הלימודים של הסטודנטים במסלול זה ייבחן בסוף שנה א' ויקבע לאור רמתן המדעית של העבודות אותן כתבו בשנה א'.

מסלול ב' עם בחינת גמר (ללא תזה): היקף הלימודים הוא 36 ששס. הלימודים במסלול זה יבחרו מרשימת הקורסים של החוג למקרא מדרג 4 בלבד. במסלול זה יש לכתוב שתי עבודות סמינריוניות.  בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני במקרא – מסלול  מואץ
תואר שני במקרא – מסלול  אישי
תואר שני במקרא – המקרא ועולמו
תואר שני במקרא – המקרא בראי הארכיאולוגיה

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בהדרכה ובאוצרות במוזיאונים; בתחום התיירות; ברשות העתיקות; בהוראת מקצוע התנ"ך ושל"ח בבתי ספר (לבעלי תעודת הוראה). נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי בתחומי המקרא וידיעת הארץ ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה. בוגרינו משתלבים במגוון תפקידים מרתקים ומשפיעים, תורמים להעמקת הידע והפצתו בתחומי התנ"ך, ההיסטוריה והתרבות של ארץ ישראל, ומשפיעים על שימור ומחקר המורשת התנ"כית והארכיאולוגית.