לימודי תואר שני בארכיאולוגיה

משך הלימודים: מסלול עם תזה – שנתיים, מסלול ללא תזה – שנה אחת  | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

התואר השני בארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה מזמין אותך ללכת רחוק יותר בזמן, ולהיכנס עמוק יותר לנבכי התקופות הקדומות.

במסגרת התואר, נצא למסע מרגש לפיצוח המסתורין של תרבויות עתיקות והבנת הנרטיב ההיסטורי של האנושות; נפליג לתקופות הפרהיסטוריות, נחקור את הארכיאולוגיה של ארץ ישראל והמזרח הקדום בתקופת המקרא, הארכיאולוגיה של ארץ ישראל בתקופה הקלאסית והארכיאולוגיה של יוון ורומא.

נציע תובנות על החיים, התרבויות והמסורות שפעלו בארץ ישראל בימי הביניים על פי הממצאים הארכיאולוגיים, הארכיאולוגיה של סין, התרבות החומרית בתקופות השונות, ארכיאו-זואולוגיה ומדעי הארכאולוגיה האחרים.

במסגרת התואר השני בארכיאולוגיה, נצא לעבודת שטח וחפירות מעשיות, נכיר טכנולוגיות מחקר מתקדמות ונקבל מיומנויות חיוניות להמשך צמיחה בתחום.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• בוגר תואר ראשון בארכיאולוגיה או תחום קרוב  ממוצע ציונים 80-76 בהתאם לתכניות השונות.
  • דרישות חוגיות כמפורט באתר החוג

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו במוסדות וארגונים כמו רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע, קרן קיימת לישראל, מוזיאונים ומוסדות מחקר בארץ ובחו"ל, בתפקידי הוראה וניהול או בהמשך במחקר לתואר שלישי.