לימודי תואר ראשון בהוראת המתמטיקה-פיסיקה-מדעי המחשב - קמפוס אורנים

משך הלימודים: 3-4 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

החוג מציע לימודים לתואר ראשון בהוראת המדעים (.B.A., .B.Sc) של אוניברסיטת חיפה במסלולים מתמטיקה-פיסיקה (.B.Sc), מתמטיקה-מדעי המחשב (.B.Sc) ומתמטיקה-מדעי הרוח (.B.A). הלימודים מתקיימים בקמפוס אורנים בטבעון בקבוצות קטנות ובאווירה נעימה ותומכת. ניתן לשלב במקביל ובצורה נוחה לימודים לתעודת הוראה בתחומי הידע הנלמדים בחוג.

הלימודים מתקיימים בקמפוס אורנים.

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• מסלול מתמטיקה-מדעי הרוח: מתמטיקה 5 יח"ל בציון 65 ומעלה או 4 יח"ל בציון 70 ומעלה. פסיכומטרי 500 ומעלה.
  • מסלול מתמטיקה-פיסיקה: מתמטיקה 5 יח"ל בציון 65 ומעלה או 4 יח"ל בציון 70 ומעלה. פיסיקה 5 יח"ל בציון 65 ומעלה. פסיכומטרי 500 ומעלה.
  • מסלול מתמטיקה-מדעי המחשב: מתמטיקה 5 יח"ל בציון 70 ומעלה או 4 יח"ל בציון 80 ומעלה. פסיכומטרי 550 ומעלה.
  • מסלול פיסיקה-מדעי המחשב: מתמטיקה 5 יח"ל בציון 70 ומעלה או 4 יח"ל בציון 80 ומעלה. פיסיקה 5 יח"ל בציון 65 ומעלה. פסיכומטרי 550 ומעלה. מסלול זה לא ייפתח לשנת הלימודים תשפ"ד

פרטים מלאים באתר החוג, ניתן לפנות לחוג במייל math@oranim.ac.il.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

תאריך עידכון אתר: 06.02.2023

החוג מציע לימודים לתואר ראשון בהוראת המדעים (B.A, B.Sc) במספר מסלולים:
* הוראת מתמטיקה ופיזיקה (B.Sc.)
* הוראת מתמטיקה ומדעי המחשב (B.Sc.)
* הוראת פיסיקה ומדעי המחשב (B.Sc.) – לא ייפתח להרשמה בשנת הלימודים תשפ"ד
* הוראת המתמטיקה (B.A.)

– כל התארים הם של אוניברסיטת חיפה
– בכל המסלולים ניתן לשלב במקביל לימודים לתעודת הוראה לעל-יסודי.

– הלימודים לתואר ראשון נמשכים 3 שנים. הלומדים במקביל לתעודת הוראה מבצעים התמחות (סטאז') בשנה הרביעית.

עם סיום התואר ניתן להשתלב בתעשיית ההייטק, במערכות פיננסיות או להמשיך לתארים מתקדמים. בוגרים שלמדו במקביל לתעודת הוראה יכולים להשתלב בחינוך העל-יסודי כמורים למתמטיקה, פיסיקה או מדעי המחשב.