יו"ר הוועד המנהל אוניברסיטת חיפה

mooly edenשמואל (מולי) אדן

טלפון: 04-8249560, 8240585
פקס: 04-8342104

שמואל (מולי) אדן נמנה עם המובילים בתחום הטכנולוגיה בישראל, ומי שכיהן עד לאחרונה כסגן נשיא בכיר באינטל העולמית וכנשיא אינטל ישראל.

אדן הצטרף לאינטל ב-1982 וכיהן במספר רב של תפקידים טכניים וניהוליים בפיתוח של מיקרו-מעבדים. בין הישגיו החשובים ניתן למנות את:

• הובלת הפיתוח של ה - Intel® Pentium עם המעבד בטכנולוגיית MMX™.
  • הובלת הפיתוח והתכנון של ה- Intel® Centrino® Processor Technology (אשר החל את מהפכת המחשבים הניידים).
  • ייזום, קידום וטיפוח מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל והפיכתם למרכז הפיתוח החדשניים הטובים בעולם.

בשנת 2003 עבר אדן למרכז אינטל בארה"ב וכיהן שם במספר משרות בתחומי השיווק והניהול, כשהאחרונה שבהם, טרם שובו לישראל, ראשות החטיבה העסקית הגדולה ביותר של אינטל, קבוצת המחשבים הניידים ומחשבי שולחן, אשר מחזור המכירות שלה הסתכם  ב-32 מיליארד דולר.

אדן שב לישראל בשנת 2012 וכיהן כנשיא אינטל ישראל כמו גם כמנכ"ל ארגון המחשוב התפיסתי שהוקם על ידו בשנת 2011. את זמנו הפנוי הקדיש  לקידום החינוך למדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה ולסיוע לחברות הזנק.

בשנת 2010 הופיע אדן ברשימת 26 האנשים היצירתיים ביותר בעולם על פי המגזין Fast Company.

בשנת 2012 נבחר על ידי  המגזין  פורבס (Forbs) לאחד מעשרת המוחות המבריקים בעולם בתחום הטכנולוגיה, לצדם של מנכ"ל אמזון ושל המעצב הראשי של חברת אפל.

וכן ... למבוגרים ביניכם, אדן המציא את האנטי מחיקון ששחזר שידורי צבע אחרי מחיקתם ע"י רשות השידור.

למולי אדן תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה מהטכניון (בשנת 1973) ותואר שני בניהול עסקי בכיר מהאוניברסיטה העברית. בין השנים 2002-1999 הוא שימש כמרצה בכיר נלווה בתכנית לתואר שני במנהל עסקים (MBA) של הטכניון.

בשנת 2015 פרש אדן מאינטל, וכיום הוא משקיע מזמנו בקידום חדשנות ומצוינות בצה"ל ובגופים ממשלתיים, הוא מנחה ומקדם חברות סטארט-אפ ומכהן כיו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת חיפה.