מבנה ארגוני – אוניברסיטת חיפה – תיאור מילולי מונגש המיועד לבעלי מוגבלויות

- בראש המבנה הארגוני עומד חבר הנאמנים המבקר את פעילות הועד המנהל והסנאט.
- מבקר הפנים של האוניברסיטה מדווח לחבר הנאמנים.
- נשיא האוניברסיטה מדווח לוועד המנהל.
- לנשיא האוניברסיטה כפופים ישירות רקטור האוניברסיטה (שמדווח במקביל גם לסנאט), סגן נשיא ומנכ"ל, סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים.
- סגן נשיא ודיקן למחקר , מדווח במקביל לנשיא האוניברסיטה ולרקטור.
- סמנכ"ל כספים ופיתוח עסקי, שכפוף ארגונית לסגן נשיא ומנכ"ל, מדווח במקביל גם ישירות לנשיא האוניברסיטה.
- לרקטור כפופים המשנה לרקטור, המזכירות האקדמית, הפקולטות, הרשות ללימודים מתקדמים.
   כמו כן מדווח לרקטור סגן נשיא ודיקן למחקר (שכפוף במקביל גם לנשיא האוניברסיטה ישירות).
- רשות המחקר כפופה במקביל לסגן נשיא ודיקן למחקר ולרקטור ומנהלית לסגן נשיא ומנכ"ל.
- אגף קשרי חוץ ופיתוח משאבים כפוף לסגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים.
- הגופים הבאים באוניברסיטה כפופים במקביל לסגן נשיא ומנכ"ל ולרקטור: אגף מינהל תלמידים, דיקאנט הסטודנטים, ספריית יונס וסוראיה נזריאן, מרכז הספורט, המכינה האוניברסיטאית, בית הספר לתלמידי חו"ל, היחידה ללימודי המשך ולימודי חוץ ומוזיאון הכט.
- הגופים הבאים כפופים לסגן נשיא ומנכ"ל: אגף משאבי אנוש, אגף משק ומבנים, אגף הנדסה תשתיות וביטחון ואגף מחשוב ומערכות מידע.