פרופ' גוסטבו מש נכנס לתפקידו כרקטור אוניברסיטת חיפה

gustavo rectorפרופ' גוסטבו מש נכנס לתפקידו כרקטור אוניברסיטת חיפה. פרופ' מש כיהן בשלוש השנים האחרונות כדיקן הפקולטה למדעי החברה. "המטרה המרכזית שלנו היא להמשיך ולקדם את אוניברסיטת חיפה, כמוסד מחקרי וכמוסד שמעניק את ההשכלה הגבוהה הטובה ביותר שאפשר לסטודנטים שלו", אמר פרופ' מש.

פרופ' מש החל את דרכו האקדמית באוניברסיטת חיפה, כשסיים באוניברסיטה את לימודי התואר הראשון בשנת 1988. הוא המשיך לתואר שני בסוציולוגיה באוניברסיטה בשנת 1990 ואת תואר הדוקטורט שלו בתחום סיים בשנת 1993 באוניברסיטת אוהיו-סטייט. מייד לאחר מכן הוא התחיל לכהן כמרצה באוניברסיטת חיפה, שם שימש במספר רב של תפקידים עד שנבחר לדיקן הפקולטה למדעי החברה, תפקיד אותו מילא בין השנים 2013-2016.

נחל אקדמי

kishonבשורה חשובה לברכיות, הצבים הרכים וכל שאר מיני בחי והצומח של נחל הקישון: שיתוף פעולה ייחודי בין רשות נחל הקישון והחוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה באוניברסיטה יאפשר לסטודנטים לתואר ראשון ושני לחקור את הנחל, לסייע בפעולות הניטור ולבחון בכלים אקדמיים את יעילות פעילות השיקום השונות, במטרה למצוא את השיטות המתאימות ביותר שישמרו על הנחל נקי ומזמין – לבעלי החיים הרבים וגם לציבור הרחב.

פרופ' גוסטבו מש נבחר לרקטור האוניברסיטה

meshפרופ' גוסטבו מש, דיקן הפקולטה למדעי החברה בשלוש השנים האחרונות, נבחר  לרקטור האוניברסיטה על ידי הסנאט והוא יכנס לתפקידו עם תחילת שנת הלימודים תשע"ז, בראשון לאוקטובר הקרוב. נשיא האוניברסיטה עמוס שפירא ברך את הרקטור הנבחר: "מהיכרותי את פרופ' מש, יש לו את התכונות והניסיון הנדרשים כדי להצעיד את האוניברסיטה, יחד עם הנשיא הנבחר,פרופ' רון רובין ויחד עם כל סגל האוניברסיטה, לשיאים חדשים. בתקופה שנשארה לי עד סיום תפקידי כנשיא האוניברסיטה וכניסתו של הפרופ' מש לתפקידו, אני אעשה כל שביכולתי כדי לסייע לו בכל דרך".

שותפות חיפה - בוסטון

bostonשותפות חיפה- בוסטון יחד עם תוכנית רודרמן לחקר יהדות ארצות הברית של האוניברסיטה ועיריית חיפה יקיימו ב- 5-6.6, באוניברסיטה כנס המסכם 30 שנות פעילות שהובילה לשינוי בדמותה של חיפה, להתחדשות יהודית ולעיסוק עומק בתחום העמיות והזהות היהודית. הכנס, בנוכחות נשיא הפדרציה של בוסטון ומנכ"לית קרן רודמן שתגיע במיוחד מבוסטון, יעסוק בקירוב בין הקהילה היהודית בבוסטון לבין הקהילה בישראל.

הכניסה לאירועים חופשית - אך מותנית בהרשמה מוקדמת

הפיילוט של מבקר המדינה

mevaker3"החלטתי לצאת בפיילוט של פתיחת ביקורת המדינה לציבור", כך הודיע מבקר המדינה יוסף שפירא בכנס בנושא כלכלת זקנה שנערך באוניברסיטה. נושא הביקורת בו יתקיים הפיילוט – טיפול בקשישים סיעודיים. מבקר המדינה דיבר בכנס חיפה הראשון לכלכלת זקנה שערך החוג לגרנטולוגיה – מדעי הזקנה של האוניברסיטה.

מלגות ע"ש יוסף פתאל

fatael2האוניברסיטה חילקה זו השנה שלישית את המלגות ע"ש עו"ד יוסף פתאל ז"ל ל-21 סטודנטים מצטיינים מהפקולטה למשפטים. את המלגות העניקו דוד ואיציק פתאל, שיזמו את קרן המלגות על שם אביהם. בפרס החוקר המצטיין הצעיר זכה פרופ' אורן גזל-אייל, סגן דיקן הפקולטה.

דרישת שלום ממצרים הקדומה

harpuחותם חרפושית נדיר, השייך לפקיד בכיר בממלכת מצרים בשושלת הפרעונים ה-13 (המאות ה- 17-18 לפנה"ס) נמצא בתל דור על ידי צפר חובב בשם אלכסנדר טרנופולסקי, אשר מסר אותה לצוות הארכיאולוגים של האוניברסיטה החופרים באתר. "החרפושית הייתה שייכת לאישיות מאוד בכירה בממלכה, אולי אפילו המשנה למלך, שהיה אחראי על האוצר המלכותי. בעל החרפושית נשא תפקיד שהיה דומה לזה של יוסף בממלכתו של פרעה, אחרי שפירש את חלומותיו", אמרה פרופ'  איילת גלבוע מהחוג לארכיאולוגיה, שיחד עם פרופ' אילן שרון מהאוניברסיטה העברית עומדת בראש החפירות בדור.

נמצא קשר בין שינויי האקלים והתפרצות הזיקה

zikaממצאי מחקר ראשוני שנערך באוניברסיטה בשיתוף במרכז האירופי לבקרת מחלות מצאו קשר בין החום והיובש הקיצוני שנמדדו בחורף ובאביב האחרונים בצפון מזרח ברזיל להתפרצות נגיף הזיקה. "הטמפרטורה והיובש הקיצוניים נובעים משילוב של תופעת האל-ניניו ומשינויי האקלים שמתרחשים בשנים האחרונות", אמרה ד"ר שלומית פז, עורכת המחקר, שפורסם באחד מכתבי העת היוקרתיים בעולם – The Lancet.

המשך קריאה

חם לו בבית

zavבישראל, הוא ישן בקיץ ולא בחורף כפי שהמומחים סברו; בניגוד לאחיו האלימים הוא ממש לא טריטוריאלי וההתחממות הגלובאלית מאיימת להוציא אותו מאיזון, מה שמאיים על המשך קיומו. לראשונה בארץ זוכה צב היבשה המצוי למחקר מדעי בו מגלה הדוקטורנטית מאי ברנהיים חיימוביץ' מהחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית שגם המעט שחשבנו שאנחנו יודעים על ידידנו המשוריין אינו מדוייק. "אם אתם רואים צב, אל תאספו אותו, אפילו אם נראה לכם שאתם מצילים אותו מכליה. הצבים יותר קדומים מהדינוזאורים ויש להם את הדרכים שלהם לשרוד", אמרה.

המשך קריאה

לוח אירועים

אודות מערך תהוד״ה

מערך תקשורת, הסברה ודוברות האוניברסיטה (תהוד"ה) הוקם בנובמבר 2005, במסגרת החלטת האוניברסיטה לארגן מחדש את כל נושאי התקשורת, ההסברה והדוברות.

תחומי הטיפול של המערך:
  • דוברות האוניברסיטה- קשר עם התקשורת, הפצת הודעות לעיתונות, מענה לפניות עיתונאים ותאום ראיונות של אנשי האוניברסיטה בכלי התקשורת
  • הפקת והפצת ביטאוני האוניברסיטה בעברית ובאנגלית
  • הפקת חומרי ההסברה של האוניברסיטה
  • אחריות תכנית על אתר האינטרנט של האוניברסיטה
  • הפקתNEWSLETTER  לידידי האוניברסיטה
  • ריכוז פעילות הערוץ האקדמי
  • אחריות לתדמית האוניברסיטה

באתר של מערך תהוד"ה ניתן למצוא:

• חדשות האוניברסיטה- החדשות האחרונות (והישנות) שפורסמו ביזמת המערך לתקשורת הארצית הבינלאומית והמקומית בנושאים מגוונים כמו מחקרים חדשים, אירועים חשובים, ביקורים ועוד.
  • לוח אירועים- לוח אירועים כלל אוניברסיטאי המציג את שלל האירועים המתקיימים באוניברסיטה. לנוחיות הצופה, ניתן לראות את אירועי האוניברסיטה עלפי יום, שבוע, חודש או שנה.
  • "האוניברסיטה בתקשורת"- היכן, מתי ובאיזה עניין הופיעו אוניברסיטת חיפה ואנשיה בתקשורת.
  • שידורי ערוץ האקדמי- כניסה לאתר הערוץ האקדמי המציע צפייה בשידור חי בערוץ וכן וצפייה בשידורים על פי בחירה.
  • האתר מאפשר "חיפוש" מידע, שבעזרתו ניתן למצוא במהירות את המידע הספציפי הנדרש.

נשמח לקבל כל מידע, הערות או הצעות: צוות מערך תקשורת, דוברות והסברה (תהוד"ה) יצירת קשר: 04-8240402 04-8240092/4 dover@univ.haifa.ac.il

תתי-קטגוריות